VI GØR DET | HAMMELEV - STYDING - LADEGÅRD - TØRNING - JERNHYT
     
Hammelev galleri Hammelev og omegn  

Hammelev kirkeblad Marts  - Maj 2015

Musical i Hammelev kirke

BoernekorWorkshop 170115

Traditionen tro fremføres der hvert år i april en kirkemusical med børn fra Hammelev sogn og med et Band fra Haderslev Katedralskole. Indøvningen af sange og drama er allerede begyndt.

Kirkemusicalen "Skabelsen & Abraham, Sara og Isak" er to korte musikdramastykker med iørefaldende sange.SuperHeltPaaAesel2014

Først hører vi skabelsesberetningen, og derefter følger historien om Abraham, som sammen med sin kone Sara rejste til Kanaans land og bosatte sig i Mamrelund. Her fik de besøg af Gud, som fortalte dem, at de skulle få en søn. De fik Isak, men Abraham måtte igennem en frygtelig prøvelse fra Guds side. Kom og hør og se det hele, når musicalen fremføres søndag den 19. april kl. 14.00 i Hammelev kirke. Alle interesserede er velkomne, og der er fri entré.

 

 

 

 

Rokade i Menighedsrådet

HanneHovmoellerHanne Hovmøller er udtrådt af menighedsrådet d. 1. februar 2015, da hun flytter til Korsør.Harry Hanne nytaarskur 2015

Hanne vil blive savnet for sit store engagement. Hun har igennem 18 år været med til at præge menighedsrådsarbejdet i sognet, og træffe de store beslutninger omkring  bygning af sognehuset, ombygning og renovering i kirken, og ikke mindst de kulturelle tiltag. Hanne har f. eks. været primus motor i Lørdagshøjskolen.

Som kontaktperson for medarbejderne, sørgede hun for en seriøs debat, og  en god tone i samarbejdet.

Hanne var ikke arbejdsgiver men HansHansensamarbejdspartner, og afholdt og respekteret af vores medarbejdere.

Opgaven som kontaktperson er overdraget til Harry Schrøder, og Hans Hansen indtræder i menighedsrådet i Hannes sted.

Vi byder Hans velkommen og ønsker Hanne held og lykke med sin nye tilværelse.

Helga Blomgreen. 

 

 

Gudstjenester i Hammelev kirke

Marts

Søndag den 1. marts kl. 10.30. BC

Søndag den 8. marts kl. 10.30. BC.

Søndag den 15. marts kl. 10.30. BC

Søndag den 22. marts kl. 9.00. Carsten Vigsø. 

Palmesøndag den 29. marts kl. 10.30. Guldkonfirmation. Sognekoret deltager.

April

Skærtorsdag den 2. april kl. 19.30. BC

Langfredag den 3. april kl. 10.30. BC

Påskedag den 5. april kl. 10.30.

2. påskedag den 6. april kl. 14.00: Fælles provstigudstjeneste i Haderslev Domkirke. Ingen gudstjeneste i Hammelev.

Søndag den 12. april kl. 10.30 i Sommersted kirke. BC. Ingen gudstjeneste i Hammelev

Søndag den 19. april kl.14.00: Musical: "Skabelsen & Abraham, Sara og Isak" ved Hammelev sogns Børnekor og Band fra Haka.

Søndag den 26. april kl. 10.30. BC

Maj.

Bededag den 1. maj kl. 10.30. BC

Søndag den 3. maj kl. 10.30. Konfirmation.

Søndag den 10. maj kl. 10.30. BC. Afslutning for Hammelev sogns Børnekor og for babysalmesang.

Kristi Himmelfart den 14. maj kl.10.30. BC

Søndag den 17. maj: Ingen gudstjeneste i Hammelev.

Pinsedag den 24. maj kl. 10.30. BC

2. pinsedag den 25. maj kl. 11.00: Frilufts- og fælles provstigudstjeneste på Tørning Mølle.

Søndag den 31. maj kl. 10.30. BC

 

Babysalmesang

Så starter endnu et hold babysalmesang i Hammelev kirke. Igen. Vi håber, at folk vil støtte op lokalt, så vi kan samle nok til et hold. Kom selv eller tag din mødregruppe med og få nogle hyggelige og lærerige timer sammen.Babysalmebobler
Det er helt tydeligt, at det lille barn efter bare få gange viser stor interesse og lydhørhed overfor salmer, rytmer, rim, bevægelse, lege m.m. Babysalmesang giver meget både til barnet og den voksne. Barnets lydhørhed og genkendelse af både salmer og sange er en unik oplevelse.
Efter ca. 30-40 minutters babysalmesang i kirken er der hyggeligt samvær i sognehuset. Mens vi nyder en kop kaffe/te, er der mulighed for samtale og samvær Babyerne er tit så mættede af indtryk, at de sover imens.
Vi begynder torsdag den 12. marts kl. 9.30. Forløbet slutter torsdag den 7. maj.
Alle mødre/fædre med børn på 0-10 mdr. er velkomne til at være med. Man behøver ikke bo i Hammelev. Tilbuddet er gratis, og man kan tilmelde sig til organist Lene Jørgensen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf. 74542999.

 

Musical i Hammelev kirke

Traditionen tro fremføres der hvert år i april en kirkemusical med børn fra Hammelev sogn og med et Band fra Haderslev Katedralskole. Indøvningen af sange og drama er allerede begyndt.
Kirkemusicalen ”Skabelsen & Abraham, Sara og Isak” er to korte musikdramastykker med iørefaldende sange.SuperHeltPaaAesel2014 Først hører vi skabelsesberetningen, og derefter følger historien om Abraham, som sammen med sin kone Sara rejste til Kanaans land og bosatte sig i Mamrelund. Her fik de besøg af Gud, som fortalte dem, at de skulle få en søn. De fik Isak, men Abraham måtte igennem en frygtelig prøvelse fra Guds side. Kom og hør og se det hele, når musicalen fremføres søndag den 19. april kl. 14.00 i Hammelev kirke. Alle interesserede er velkomne, og der er fri entré.

 

Sognekor

Fuglene synger, og foråret er på vej. Sognekor WorkshopjpgDet afføder, at sognekoret mødes igen for at synge både forårssange og andre iørefaldende, rytmiske sange. Tak til jer, der deltog i korworkshoppen i slutningen af januar. Vi vil tage nogle af sangene op og lære resten af koret disse.Vi starter fredag den 6. marts kl. 15.30-17.30 i Sognehuset, Kirkeforte 6, Hammelev.
Derefter øver vi følgende fredage: den 13. – 20. – 27. marts samme tidspunkt om eftermiddagen.
Husk, at det er bedst at komme alle øvegange, men det accepteres, at man er fraværende én gang.
Palmesøndag den 29. marts synger vi ved gudstjenesten kl. 10.30 - også for guldkonfirmanderne.
Tag gerne en ven, arbejdskollega eller nabo med.
Tilmelding til Lene Jørgensen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf. 74542999.

 

Erik Sommer:
Den, der synger, er aldrig alene.

ErikSommerSådan lyder titlen på højskolelærer og komponist Erik Sommers foredrag og sangaften i Sognehuset torsdag den 12. marts kl. 19.30. Erik Sommer er født i 1948, konservatorieuddannet musikpædagog. I 16 år var han ansat som lektor i musik ved Nr. Nissum Seminarium. Forinden var han højskolelærer på Silkeborg og Danebod Højskole og senest forstander på SeniorHøjskolen i Nørre Nissum.
Sideløbende har han holdt foredrag, fortælle- og sangtimer og givet undervisning på efteruddannelseskurser for musiklærere. Erik Sommer har endvidere en omfattende komponistvirksomhed bag sig. En del melodier er blevet optaget i højskolesangbogen eller i salmebogen fra 2002, f. eks. ”Du, som har tændt millioner af stjerner” og ”Nu går solen sin vej”. Titlen for foredraget antyder, at musik ikke kun er for ørerne og stemningen, men også betyder noget for samværet mellem mennesker.

Pinsesol og børnekor ved friluftsgudstjeneste ved Tørning Mølle

Årets friluftsgudstjeneste i Haderslev domprovsti bliver for hele familien ved Tørning Mølle 2. pinsedag den 25. maj kl. 11.00. Pinsegudstjeneste 2009Vi samler et stort børnekor fra hele provstiet under ledelse af organist i domkirken, Thomas Berg-Juul.

Hvad skal vi tro?

De sidste år har den fælles provstigudstjeneste 2. pinsedag samlet rigtig mange mennesker, og der er tradition for skyfri himmel. I år vil både en tryllekunster og dagens prædiken tage afsæt i gudstjenestens tema ”Hvad skal vi tro på?”. Efter gudstjenesten vil der være ½ times trylleshow for hele familien, og provstiets komité for mission sørger for, at alle kan købe kaffe og kage, og Tørning Mølle sørger for, at der er pølser og is efter gudstjenesten, så tag gerne skovturstæppet med.
De Blå Spejdere fra Hammelev bidrager med deres pionerfærdigheder og Y-mens fra Tørninglen anviser ved parkeringen.
Flere oplysninger på hjemmesiden
www. pinsegudstjeneste.dk

 

”100 år med hjernen i behold”

HenningKirkDette er emnet lørdag den 14. marts 2015 for aldringsforsker Henning Kirk ved Lørdagshøjskolen. Hvem har ikke hørt om "Ældrebyrden"? Ifølge Henning Kirk drejer det sig mere om en ressource end en byrde. Hans seneste bog hedder "En kort guide til et langt liv". Det handler ikke kun om, at vi skal leve længere. Vi skal også have det godt, mens vi lever. Pris: 125 kr inklusiv frokost.

Tilmelding til:
Vibeke Kersting, tlf. 74507112 Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller
Helmut Schlodder, tlf. 74507781, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

 Konfirmation søndag den 3. maj 2015 kl. 10.30

Konfirmander 2015 Soendermarkskirken hjemmeside

Navnene på årets konfirmander er her (fra venstre side):
• Marie Jørgensen Fogtmann,
• Mads Eske Juhl Hedegaard
• Mathias Terp
• Emil Urbanski
• Philip Bomskov, der har fået undervisning i Hammelev, men bliver konfirmeret i Vojens kirke,
• Rasmus Visti Christensen
• Jens Bodum Schmidt
• Lasse Kjeldstrøm og
• Carl Eskil Møller.
Billedet blev taget i Søndermarkskirken i Viborg. Konfirmanderne var også i Viborg Domkirke.

 

Guldkonfirmander 2015

Gulfkonfirmander 2015Ifølge kirkebogen er følgende blevet konfirmeret i Hammelev kirke den 21. marts 1965:
Grethe Schrøder Nielsen, Magdalene Michaelsen Petersen, Vera Schulz, Ellen Bodum Axelsen,
Solvej Jensen, Hanne Maimburg,
Edith Margrethe Budach, Vita Alvilda Henriksen, Hanne Nielsine Volmer og Thea Marie Nielsen. Endvidere:
Karl Alfred Carøe, Hans Juhl Michaelsen Petersen, Jens Christian Andersen, Henning Vilstrup Stokholm Jensen, Bent Nielsen,
Detlef Knudsen, Svend Erik Thy,
Preben Gram Pedersen, Hans Georg Mathias Petersen Jensen,
Kaj Seemann, Henning Hoegh Espensen, Anders Orlav Andersen
Poul Erik Christiansen, Erik Ernlund Nielsen, Orla Nissen, Per Benny Buch Kjærgaard, Niels-Erik Olsen.
I alt 10 piger og 17 drenge.
Der holdes guldkonfirmation i Hammelev kirke søndag den 29. marts kl. 10.30, hvor sognekoret deltager, og hvor flere af guldkonfimanderne antagelig ser hinanden for første gang siden den dag i 1965, hvor billedet blev taget.

 

Menighedsrådsmøder:

  • Onsdag den 25. marts kl. 19.30 med fremlæggelse af regnskab 2014.
  • Tirsdag den 21. april kl. ca. 17.00.
  • Onsdag den 27. maj kl. 19.30 med fremlæggelse af budget 2016.

Møderne foregår i Hammelev Sognehus. Der er offentlig adgang.

 

Adresser:

Sognepræst: Bjarne Christensen, Hammelev Bygade 7, tlf. 74 507112, e-adr.:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Træffes bedst 11.30 -12.30, undtagen mandag.
Graver: Peter Nørgaard, Løntvej 25, 6100 Haderslev, tlf. 74 507599 (viderestilles
til mobiltelefon). E-adr.: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Kontoret har telefontid: tirsdag-fredag
9.30-10 og 12-12.30.
Organist: Lene Jørgensen, Hjejlevej 9, 6500 Vojens, tlf. 74 542999. E-adr.:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
Kirkesanger: Edel Thomsen, tlf. 2048 1738.
E-adr.: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Sognehuset: Kontakt medhjælper Inger Jensen, tlf. 7453 3430 eller 2498 3022 eller
E-adr.: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Menighedsrådsformand: Helga Blomgreen, Nyvej 4, Styding,
6500 Vojens, tlf. 74 507444. E-adr.: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Kirkeværge: Viggo Schmidt, Hasselvej 7, Hammelev, tlf. 74 507270 Fax 74
507210. E-adr.: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Regnskabsfører: Else Marie Birk, Hammelev Bygade 1C, Hammelev,
tlf. 74 507380. E-adr.: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Kasserer Hans Henrik Knudsen, Stokkerhovedvej 3, 6500 Vojens, tlf. 74 507543.
E-adr.: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Forsiden: Børnekor og Anne Mette Meyer den 17. januar 2015.
Øvrige medlemmer af menighedsrådet:
Harry Schrøder, tlf. 74 507633. E-adr.: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Hans Hansen tlf. 74 507427. E-adr.: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Preben Melander tlf. 74 507494. E-adr.: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Hjemmeside: www.hammelev.dk
Tryk: Haderslev Stiftsbogtrykkeri.