VI GØR DET | HAMMELEV - STYDING - LADEGÅRD - TØRNING - JERNHYT
     
Hammelev galleri Hammelev og omegn  

Kirke og Sognehus

Hilsen fra den nye sognepræst:

Kære Hammelev Sogn.

Jeg er netop uddannet fra Pastoralseminariet i Aarhus og har glædet mig meget til at begynde som sognepræst i Hammelev. Da jeg i sommeren 2018 hørte om stillingen, vidste jeg hurtigt efter samtaler med både domprovst Torben Hjul Andersen og menighedsrådsformand Helga Blomgreen, at jeg ville søge stillingen. Jeg kommer oprindeligt fra Aarhus, men flyttede med min familie syd for grænsen, da jeg var 10 år. Her blev jeg det, som jeg plejer at kalde “indkultureret sydslesviger”. I Sydslesvig lærte jeg også min kommende mand, Nils-Christian Glöe, at kende, som siden februar 2018 har været ansat på Haderslev Handelsgymnasie som gymnasielærer i hovedsageligt matematik. En del af min stilling er også som gymnasie- og studenterpræst, og jeg glæder mig til at møde nogle af byens unge mennesker, hvis de en dag skulle få brug for en snak om noget, der fylder for dem.

Vi har sammen boet i Aarhus under vores studier, og nu glæder vi os til et nyt kapitel af vores liv i den smukke præstegård, der ligger så tæt på marker og skov. Det er lidt som at have fundet guldægget at få lov at flytte ind i så smukt et hus og blive del af en by som Hammelev, hvor lokalsamfundet er så rigt og blomstrende. Både Nils og jeg har i mange år været med i KFUK/KFUM´s Ten Sing-gruppe i Flensborg, hvor vi flere gange årligt på frivillig basis har undervist konfirmander i musik og kor rundt omkring i Danmark. Under mit studie har jeg både været ansat som sekretær for Århus Religionspædagogisk Stiftscentral og som sekretær i Bruger- og Hjælperformidlingen for en ung udviklingshæmmet pige. Herudover har jeg været ansat som børnekirkemedarbejder ved Møllevangskirken i Aarhus, hvor min hovedopgave var formidlingen af evangeliet for de 2-9-årige. For mig er det af afgørende vigtighed, at forkyndelsen på en eller anden måde får skabt bro imellem evangeliet og vores livsverden. Evangeliet er os vedkommende og rummer et tolkningsgrundlag for vores eksistens, en dybere forståelse af os selv og vores eget liv, der både kan give os mening og udfordre os.

Jeg har teologisk en særlig interesse for religionsfilosofi, etik og sjælesorg. I efteråret 2017 var jeg i praktik hos hospitalspræst Steen Bonde, der er del af Enhed for Lindrende Behandling i Aarhus. Efterfølgende fandt jeg motivation til at skrive mit speciale med titlen ”Når enden er god... en teologisk-etisk undersøgelse af suicidiet i forhold til aktiv dødshjælp”. Ønsket om at fordybe mig inden for dette emne udsprang af de sjælesørgeriske samtaler, som jeg tog del i og havde i løbet af min praktik som hospitalspræst, hvor jeg mødte mennesker, der var stærkt udfordret på deres eksistens.

I min fritid holder jeg meget af at være sammen med venner og familie. Jeg elsker at lave mad og holder af at kokkere både sammen med og for mine nærmeste. Det har værdi for mig at tilberede et godt måltid mad med gode råvarer til mennesker, jeg holder af. Et fælles måltid er noget, der forbinder, samler og skaber fællesskab – derfor var køkkenet også det første rum, der blev pakket ud i præstegården.

Kirken er for mig et sted, hvor der er mulighed for et eksistentielt og åndeligt pusterum i hverdagen, hvor evangeliet kan tilføje vores liv alt det, vi ikke kan sige os selv. Kirken er et hus, der er bygget af mennesker – et kristent fællesskab, hvor vi sammen kan være kirke. Jeg ser meget frem til at være kirke sammen med jer og glæder mig til at lære jer at kende!

Kærlig hilsen
Julie Aulkær Andersen

Spaghettigudstjenester: Pga. skolefesten på Tørning Mølle den 27. og 28. februar er næste spaghettigudstjeneste flyttet til torsdag den 21. februar. Vi begynder i kirken kl. 17.00, hvor vi vil høre en børnevenlig fortælling fra Bibelen, synge og have en fælles aktivitet. Børnekoret vil også medvirke. Bagefter går vi over i sognehuset og spiser sammen. Det er gratis for børn, og voksne koster 30,- kr. pr. person. Tilbuddet henvender sig til alle børnefamilier i og omkring Hammelev sogn. Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig på forhånd. Hold øje med kommende datoer på Hammelev Kirkes Facebook side, www.sogn.dk og plakater i byen.

En musikalsk aften med en salmedigter: Sæt allerede nu kryds i kalenderen torsdag den 14. marts kl. 17.00-20.00 til en spændende sangaften i sognehuset. Under overskriften ”Fra værkstedet uden hammer og søm” vil salmedigter Leif Rasmussen fortælle om tilblivelsen af sine salmer, om vejen fra værksted til udgivelse. Kan nye salmer bare sådan uden videre optage tidens sprog, eller er der ord, som slet ikke kan indgå i en salme? En salme er mere end tekst – det er også melodi. Kan der stilles bestemte krav til en salmemelodi? Disse overvejelser belyses bedst ved at synge sammen, og derfor vil aftenen blive en blanding af Leif Rasmussens overvejelser samt fællessang. Så kom og hør – kom og del – kom og syng nye salmer. Arrangementet i sognehuset inkluderer spisning á 50,- kr., og man skal derfor tilmelde sig på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller SMS 6140 7699.

Lørdagshøjskole: Den 16. marts kl. 9.30-12.30 i sognehuset: Lektor Malene Breunig fortæller om, hvorfor vi indretter vores hjem, som vi gør.
Tilmelding kan ske til en af følgende:
SMS 2322 9396 – eller mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
SMS 2532 8826 – eller mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
SMS 3066 1742 – eller mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Musical: Efter vinterferien inviteres alle børn i 2.-5. klasse fra Hammelev skole til at være med i kirkemusicalen ”Josef”, som opføres i Hammelev kirke søndag den 7. april kl. 14.00. Øvningen foregår om tirsdagen efter skoletid kl. 14.05-15.30 – første gang den 19. februar. Nærmere information deles ud gennem skolen. Korleder Lene Jørgensen står for musicalen, der er en af de mest dramatiske og mystiske fortællinger om Jakobs søn Josef fra Det Gamle Testamente. Der er gratis adgang til musicalen, som henvender sig til både små og store.

Sognekor: Traditionen tro synger sognekoret til guldkonfirmationen i Hammelev kirke palmesøndag den 14. april kl. 10.30. Koret ledes af organist Lene Jørgensen og øver følgende 4 fredage i sognehuset kl. 15.30-17.30: den 22. og 29. marts samt den 5. og 12. april. Sognekoret er for alle voksne i og omkring Hammelev, og der er altid plads til nye i koret. Nærmer info og tilmelding til Lene på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Koncert med AcaVoca: Sæt allerede nu kryds i kalenderen til en koncert med det rytmiske kor AcaVoca tirsdag den 21. maj kl. 19.30. Efter en lille times koncert i kirken, er der kaffe og fællessang i sognehuset.

Gudstjenestetider kan findes på www.sogn.dk

Kontakt:

Sognepræst: Julie Aulkær Andersen Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. / 20 26 65 13

Organist og kirke-/kulturmedarbejder: Lene Jørgensen Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.